2014. augusztus 19., kedd

A nyelvtanulás titkos receptje

Biztosan nektek is van receptetek a nagyitól, vagy ismerőstől, baráttól. Esetleg az interneten böngészve találtatok egy izgalmas receptet.

Hogy jön ez a nyelvtanuláshoz? Olvassátok el a bejegyzést, s megtudjátok :-) .



Tehát: hogyan is zajlik a főzés-sütés nálatok?

1. Megkapjátok a receptet, amit kikönyörögtetek a baráttól, ismerőstől. (Vagy megtaláljátok valamelyik fiókban, vagy az interneten).

2. Elkezditek szóról-szóra követni a receptet. Készül a finom sütemény, fő a fantasztikus ebéd, lépésről-lépésre, a receptet követve. Belenéztek, csináljátok. Megint belenéztek…

3. Ha jól sikerült a fantasztikus ebéd, vagy a sütemény, akkor többször csináljátok. Egy idő után azt veszitek észre, hogy már „kívülről” megy, fejből tudjátok és csináljátok!

4. Aztán eszetekbe jut, hogy ezzel-azzal fel lehetne dobni a recept alapján elkészült ételt. Elkezdtek variálni. Használjátok az ötleteiteket, a kreativitásotokat. Élvezitek a szabad alkotás örömét!

5. Új receptet találtok ki

6. Aztán azt átadjátok másnak is, esetleg valaki megtalálja a fiók mélyén. S ő kezdi az egész folyamatot elölről… J .

Nos, ugyanígy zajlik a nyelvtanulás is! A szabályokat, drilleket követve, új és új szavakat felhasználva haladtok lépésről-lépésre addig, amíg eljuttok a szabad beszédig :-) !


Még egy kis titkos adalék a recepthez:


Biztosan tudjátok, hogy a férfiak között sok híres szakács akad. Nos, megosztok veletek egy érdekességet: magam is tudok főzni – sőt, sütni is :-) ! Részben ez is hozzásegített ahhoz, hogy megszülessen a fejemben a módszerem alapötlete… Mint ahogyan fentebb olvashattátok…. :-) .


Ha kész receptet szeretnél a nyelvtanuláshoz azonnal, jelentkezz itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése